Analyse
CSC formuleert ontgoochelende doelstellingen 7 jaar geleden - vrijdag 27 mei 2011

De koers is te hard afgestraft.

Goedkoop aandeel.
KOPEN

 

Voor het lopende boekjaar dat op 31/03/12 afgesloten wordt, mikt CSC op een teleurstellende stabilisering van de winst per aandeel (4,80 USD).

 

Gelukkig stelt de groep een opleving van de bestellingen met meer dan 20 % in het vooruitzicht, een hele geruststelling (het boekjaar 2010-11 werd getekend door problemen met twee grote klanten, de Amerikaanse en de Britse overheidssector).

 

We verlagen niettemin onze ramingen van de winst per aandeel tot een voorzichtige 4,75 USD voor het lopende en 5,05 USD voor het volgende boekjaar.

 

De koers viel 13 % terug toen de vooruitzichten bekendgemaakt werden. Op dit niveau noteert het aandeel 30 % onder zijn boekwaarde. Dat is in het licht van de beterschap die voor het volgende boekjaar verwacht wordt overdreven.

 

Koers op het moment van de analyse: 38,38 USD

 

Computer Sciences Corporation is een Amerikaans computerbedrijf dat aan industriële klanten en openbare diensten (ongeveer 50 % van de omzet) globale informaticaoplossingen aanbiedt: advies geven, projecten uitwerken, systemen integreren, uitbesteding van IT-activiteiten. De groep heeft ongeveer 90 000 werknemers en is actief in 90 landen. In de VS, waar ze 62 % van haar omzet haalt behoort ze tot de top 5 van haar sector.

 

Deel dit artikel