Analyse
CS Groupe: advieswijziging 7 jaar geleden - woensdag 4 mei 2011

Het kwartaalresultaat van Crédit Suisse dwingt ons ertoe onze winstramingen voor 2011 en 2012 terug te schroeven.

Het aandeel is duur geworden.
Niet meer houden.
VERKOPEN.

 

Het kwartaalresultaat is iets beter dan verwacht dankzij de investeringsbank (inkomsten daalden maar 6 % t.o.v. een jaar eerder, waardoor Crédit Suisse zich in de middenmoot van de sector nestelt) maar het resultaat van de private bank ontgoochelt toch wat. De kapitaalinstroom steeg met een puike 8 % maar de marge blijft achteruitboeren (we verwachten een herstel in de tweede helft van het jaar).

 

De soliditeit van de bank is verstevigd dankzij het winstniveau dat aan het begin van het jaar werd opgetekend, maar rekening houdend met de volatiliteit van de winst uit de investeringsbank zijn we er niet helemaal gerust op dat Crédit Suisse er zal in slagen om het door de controleautoriteiten vereiste niveau voor het eigen vermogen te halen. We handhaven dan ook onze erg voorzichtige dividendraming voor 2013.

 

Onze winstramingen schroeven we terug tot 3,90 CHF voor 2011 (voorheen 4,20) en tot 4,50 CHF voor 2012 (voorheen 4,70). Op basis van die herziene cijfers biedt het aandeel weinig stijgingspotentieel op middellange termijn.

 

Koers op het moment van de analyse: 38,15 CHF

 

Crédit Suisse, de op een na grootste bankgroep van Zwitserland, is opgebouwd rond drie pijlers: investment banking (beursactiviteiten en financiering van bedrijven), private banking (beleggingsadvies en vermogensbeheer) en activabeheer.

 

Deel dit artikel