Analyse
Crédit Agricole: verdwijnt uit onze selectie 7 jaar geleden - woensdag 18 mei 2011

CA hercentreert zich met succes op haar detailbankactiviteiten maar het blijft afwachten in welke mate de groep bestand is tegen eventueel slecht nieuws.

Het aandeel blijft duur en we volgen het niet langer.
VERKOPEN.

 

Soliditeit blijft voor Crédit Agricole de belangrijkste uitdaging. Volgens onze prognoses is het mogelijk dat de groep tegen eind 2012 de door de autoriteiten geëiste core tier-1-drempel van 7 % haalt, maar dat is duidelijk minder dan het gemiddelde voor de hele Europese banksector en dan de 10 % die de markten vandaag eisen als bewijs dat de bank in kwestie opgewassen is tegen negatieve resultaatsverrassingen. Ondanks een goed eerste kwartaal blijft een degelijke resultaatsontwikkeling dus als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de groep zweven. De activiteit in Griekenland zal wellicht het hele jaar rood kleuren, zeker indien de recessie nog zou uitdiepen. De blootstelling aan Griekse overheidsschulden werd teruggebracht tot 600 miljoen euro, wat draagbaar moet zijn bij een eventuele toestand van wanbetaling. Voor 2011 mikken we op een winst per aandeel van 1,70 EUR. Rekening houdend met een mogelijke verslechtering van de situatie in Griekenland zou de winst in 2012 kunnen dalen (tot 1,10 EUR p.a.) en ook het dividendbedrag zal mogelijk in vraag worden gesteld.

 

Koers op het moment van de analyse: 10,87 EUR

 

Crédit Agricole is de grootste Franse bankgroep; belangrijkste retailbank in Frankrijk die haar buitenlandse expansie wil versnellen, vooral in Europa. Als investerings- en financieringsbank actief in 60 landen.

 

Deel dit artikel