Analyse
Aviva lijkt op koers te zitten 7 jaar geleden - dinsdag 24 mei 2011

Aviva lijkt goed op weg om zijn doelstellingen voor 2011 te realiseren.

De koers houdt er al rekening mee. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

Aandeelhouders van verzekeringsmaatschappijen hadden tot dusver weinig reden tot feesten bij de cijfers voor het eerste kwartaal, maar die van Aviva mogen niet klagen. De verkoop van levensverzekeringen is wel gedaald, maar dat was ook verwacht. De groep wil vooral haar rentabiliteit verhogen, niet zozeer de volumes. In 2010 kondigde Aviva aan om zich op minder landen te gaan concentreren om daar dan rendabeler te worden. De eerste resultaten zijn bemoedigend: in het eerste kwartaal is de rentabiliteit van zowel de levensverzekeringen als de schadeverzekeringen gestegen t.o.v. een jaar eerder. De groep lijkt ons op koers te zitten om haar doelstellingen voor dit jaar te halen, die op langere termijn moeten nog bevestigd worden.

 

De soliditeit van Aviva is lichtjes achteruitgegaan. Momenteel is er zeker geen reden tot paniek maar de situatie moet toch in het oog worden gehouden. De verkoop van een deel van de participatie in Delta Lloyd zal normaal vanaf het volgende kwartaal al voor beterschap zorgen. Zoals voor de hele sector zal het toekomstige winstniveau voor een deel afhankelijk zijn van de evolutie van de financiĆ«le markten. Wij mikken op een winst per aandeel van 53 p.in 2011 en op 55 p. in 2012.

 

Koers op het moment van de analyse: 420,59 pence

 

Aviva is een Britse levensverzekeraar, ook aktief in vermogensbeheer en schadeverzekeringen. Europa genereert 80 % van de omzet. Bezit nog 58 % van Delta Lloyd (bank en fondsbeheerder in Nederland en BelgiĆ«) dat eind 2009 naar de beurs gebracht werd.

 

Deel dit artikel