Analyse
Aegon: 2011 is een overgangsjaar 7 jaar geleden - vrijdag 13 mei 2011

De winstdaling komt niet als een verrassing.

Het aandeel is goedkoop.
KOPEN.

 

De (verwachte) winstdaling in het eerste kwartaal (-12 %) was onder meer te wijten aan herstructureringskosten en aan het feit dat er minder meerwaarden geboekt werden. We zijn wel een beetje ontgoocheld door de zwakke kwaliteit van de gepubliceerde cijfers, vooral wat het omzetpeil betreft.

 

We kijken daarentegen uit naar de nakende verkoop van de herverzekeringsmaatschappij Transamerica Re (leven). Zoals verwacht zal de operatie Aegon in staat stellen om het resterende gedeelte van de overheidshulp terug te betalen. Een bijkomende troef in de groeistrategie van de groep.

 

2011 profileert zich als een overgangsjaar (uitstap overheid, herstructurering), maar 2012 zal dynamischer zijn.

 

De groep zal voor het tweede semester 2011 een dividend uitkeren. Voor 2012 ramen we het dividend op 0,25 EUR bruto, wat overeenkomt met een rendement van 5 % bruto.

 

Koers op het moment van de analyse: 5,01 EUR

 

De Nederlandse verzekeraar Aegon is gespecialiseerd in levensverzekeringen en langetermijnsparen (82 % van de winst); de groep versterkt haar positie buiten Nederland (30 % van de winst ) en de VS (60 %) en mikt daarbij op het Europese vasteland en vooral op AziĆ«.

 

Deel dit artikel