Analyse
Transcom: nog altijd lastig 7 jaar geleden - woensdag 20 april 2011

We hebben te sterk geloofd in een snelle heropleving van de groep.

De herstructurering zal ten vroegste in 2012 vruchten afwerpen. Maar de koersterugval lijkt ons overdreven. Goedkoop aandeel.
KOPEN..

 

Sinds de publicatie van de resultaten over 2010 daalde de koers met zo'n 30 %. De teleurstellende cijfers zaaiden immers twijfels over het mogelijke herstel. De bevestiging van het herstel dat we in 2011 hadden verwacht, laat op zich wachten. In Frankrijk draait het wel goed en de eerdere verliezen worden er dankzij de herstructurering sneller goedgemaakt dan verwacht, maar die trend moet de komende kwartalen bevestiging krijgen. Ook in de Scandinavische landen haalt de groep bevredigende resultaten, zowel qua volume als qua winstmarge. In Noord-Amerika kampt de groep echter met overcapaciteit en slechtere resultaten. De herstructurering is daar aan de gang, maar of ze echt zal lukken, moet nog blijken. Het slechtst mogelijke scenario zou een opeenvolging van nieuwe moeilijkheden en herstructureringen zijn, die de groei en de winst zou afremmen. Maar we verwachten niet dat het zover komt. De door het management vooropgezette doelstellingen rond het afsluiten van contracten lijken ons realistisch. U kunt daarom profiteren van de huidige lage koers om te kopen. Voor 2011 en 2012 tippen we nu op een winst per aandeel van 1,90 en 3,20 SEK tegenover eerst 2,10 en 3,60 SEK.

 

Koers op het moment van de analyse: 17,00 SEK

 

Transcom is de Zweedse specialist inzake klantenservice. De groep haalt 86 % van haar omzet uit de uitbesteding van klantendiensten. Het bedrijf beheert de klantenportefeuille van bedrijven via 75 callcenters in 30 landen: werving van nieuwe klanten (telemarketing), verbeteren van de klantenbinding, hot lines… De groep levert ook juridische diensten, marktonderzoeken en vertalingen. Haar belangrijkste klanten komen uit de telecomsector (63 % van de inkomsten) met grote namen als Vodafone, Orange, BT… en uit de financiĆ«le wereld (15 %) met o.m. Santander, American Express, HSBC…

 

Deel dit artikel