Analyse
Teleflex: maritieme activiteiten van de hand 7 jaar geleden - woensdag 13 april 2011

De Amerikaanse groep blijft zich voort concentreren op haar medische activiteiten.

Sinds we in december 2010 het aandeel begonnen te volgen is de koers met ±15 % gestegen. Maar het aandeel blijft goedkoop.
KOPEN.

 

Teleflex heeft haar maritieme divisie verkocht voor 121,60 miljoen dollar. Omdat die prijs volgens ons te laag is, verlagen we onze winstverwachtingen van 4,30 tot 3,90 USD per aandeel voor 2011 en van 4,70 tot 4,35 USD voor 2012. De nieuwe algemene directeur, die afkomstig is uit de farmasector, wilde wellicht de omvorming van de groep in een puur medische speler zo snel mogelijk doorvoeren, waardoor de verkoop van de maritieme afdeling wat overhaast gebeurde. Maar het is lang niet zeker dat hij meer had gekregen als hij langer had gewacht, want de afdeling hapte naar adem: na een omzetstijging met 10 % in 2010 – zonder wisselkoerseffecten – wordt in 2011 een daling verwacht. En anderzijds zal de opbrengst van de verkoop de groep wat meer financiële flexibiliteit opleveren en in staat stellen om zich te versterken in de medische sector. In januari kocht Teleflex trouwens met VasoNova een nieuwe technologie om in real time te weten waar de aderkatheters zich bevinden in het lichaam. Terwijl de medische activiteiten in 2010 goed waren voor 80 % van de omzet zou dat in 2011 moeten stijgen tot 90 %, ondanks het terugroepen van katheters voor het behandelen van hartproblemen, wat tot in het 2de trimester op de resultaten van de medische afdeling zal wegen. Het is nu wachten op de verkoop van de ruimtevaartactiviteiten.

 

Koers op het moment van de analyse: 58,11 USD

 

Teleflex is een Amerikaanse industriële groep die historisch gezien sterk is gediversifieerd. Om een speler te worden die louter actief is in de gezondheidssector moet de groep nog haar luchtvaartactiviteiten verkopen. De groep verkoopt wegwerproducten zoals therapeutische katheters, larynxmaskers en verbanden aan ziekenhuizen en verleners van geneeskundige zorgen, aan fabrikanten van medische producten en aan thuisverplegingsdiensten.

 

Deel dit artikel