Analyse
Sabesp : mooi parcours, mooie vooruitzichten 7 jaar geleden - vrijdag 1 april 2011

Onze analyses worden bevestigd door het goede resultaat 2010: de groep is in staat om haar groeidoelstellingen te realiseren. Het aandeel heeft 11 % gewonnen sinds het begin van het jaar en meer dan 44 % sinds ons eerste aankoopadvies in juli 2010.

Het aandeel blijft goedkoop en heeft nog haussepotentieel. 
Kopen.

 

De groep blijft gestaag groeien en moet haar doelstellingen op middellange termijn (alle inwoners van de regio São Paolo van water voorzien) moeiteloos kunnen halen. De verkochte volumes stijgen gestaag (er worden voortdurend nieuwe leidingen in gebruik genomen). En hoewel de (door de overheid gecontroleerde) verkoopprijzen minder snel stijgen dan de inflatie, slaagt de groep er dankzij de goede controle van de kosten in om haar marges en winst op te krikken en tegelijk te blijven investeren.

 

Gezien de enorme behoeften van het land en haar gezonde financiële situatie blijven de vooruitzichten volgens ons goed. Bovendien lonkt Sabesp meer en meer naar naburige regio’s of zelfs landen. Een stap die zal vergemakkelijkt worden door de invoering van de internationale boekhoudkundige normen (IFRS).

 

Wij blijven vol vertrouwen. Het dividend levert een rendement van 4,26 % bruto op. O.m. rekening houdend met de IFRS-normen trek-ken wij onze ramingen van de winst per aandeel voor 2011 op tot 9,22 USD (voorheen 6,88) en voor 2012 tot 9,74 USD (voorheen 7,42).

 

 

Koers op het moment van de analyse : 58,74 USD

 

SABESP (Companhia de Saneamento Básico do Estado de São Paulo) is een Braziliaanse groep die gespecialiseerd is in waterbevoorrading. Ze is het op twee na grootste waterbedrijf ter wereld en de nummer 1 in Brazilië waar ze meer dan de helft van de 645 steden van de deelstaat São Paolo (meer dan 26 miljoen inwoners) bevoorraadt. Sabesp is ook actief in andere aanverwante activiteiten (waterzuivering, aanleggen van rioleringen …) die zowat 43 % van de omzet van de groep genereren.

 

 

Deel dit artikel