Analyse
NPM: bod heropend 7 jaar geleden - vrijdag 29 april 2011

Het bod rond de Frère-holdingmaatschappij NPM in de eerste fase zeer vlot verlopen.

Het aandeel is duur.
INGAAN OP HET BOD.

 

Heropening

Het bod rond de Frère-holdingmaatschappij NPM in de eerste fase zeer vlot verlopen. De bieder Fingen heeft nadat de initiële periode van het bod werd afgesloten zich verzekerd van 96,4 % van de aandelen. Voor de beleggers die hun stukken hebben ingebracht, is de afrekening zoals vooropgesteld op 3 mei gebeurd. Voor degene die dat nog niet hebben gedaan, is het nog niet te laat. Fingen heeft op 27 april het bod heropend en dit tot en met 18 mei tegen dezelfde voorwaarden, 49,01 euro per aandeel NPM. Op 25 mei wordt het resultaat van deze tweede fase gepubliceerd en de betaling zal op 9 juni plaatsvinden. Daarna volgt mogelijk een uitkoopbod om alle resterende aandelen in bezit te krijgen. Degene die hun aandelen nog niet hebben ingebracht, raden we aan om dit zo snel mogelijk te doen.

 

Bel-19

Aangezien NPM binnen afzienbare tijd van de beurs zal verdwijnen en niet meer aan de voorwaarden van de beursautoriteiten voldoet, is het aandeel van de holding vorige week vrijdag uit de Bel20-index verdwenen. Dit betekent dat de Brusselse referentie-index die normaal uit 20 aandelen bestaat tot de volgende aanpassing (derde vrijdag van juni, namelijk 17 juni) uit 19 aandelen zal bestaan. Het vrijgekomen zitje zal worden opgenomen door Nyrstar.

 

Koers op het moment van de analyse : 48,88 EUR

 

De Nationale PortefeuilleMaatschappij is een Belgische holding uit de Frère-sfeer met een grote participatie in Total (1/3 van de waarde), een indirecte participatie in GBL en een aantal niet-genoteerde participaties (oliehandel, wijnen …; 30 %).

 

 

Deel dit artikel