Analyse
Lloyds Banking Group: advieswijziging 7 jaar geleden - vrijdag 15 april 2011

De Britse bankgroep  krijgt een nog zwaardere afslankingskuur opgelegd. Dat doet de groeivooruitzichten niet bepaald verbeteren.

We verlagen andermaal onze winstprognoses en het aandeel lijkt ons nu te duur om het in portefeuille te houden. 
Neem uw verlies en verkoop
.

 

Het ziet er niet goed uit voor Lloyds Banking nu de eerste gevolgen van de nieuwe reglementering van de Britse banksector gekend zijn. De groep moet in ruil voor de steun die ze op het hoogtepunt van de crisis van de Britse overheid kreeg nog meer agentschappen sluiten, bovenop de 600 die al opgeheven werden op last van de Europese Commissie. Het exacte aantal is nog niet gekend, maar deze afslanking is een zware handicap voor de groep. We betwijfelen of ze in staat is om een nieuwe start te nemen. Hoewel we niet onmiddellijk een terugval van de activiteit verwachten, zullen de geplande besparingen in het VK zwaar wegen op Lloyds dat het grootste deel van zijn inkomsten uit de traditionele bankactiviteiten haalt. De economische groei zal immers beperkt en de werkloosheid hoog blijven. We zijn dan ook erg voorzichtig wat de voorzieningen voor dubieuze kredieten betreft.

 

Daarnaast blijft Lloyds Banking meer dan zijn concurrenten afhankelijk van duurdere externe financieringen (financiële markten).

 

We verlagen onze ramingen van de winst per aandeel voor 2011 van 4,10 naar 3,70 pence en voor 2012 van 6,80 naar 6,50 pence.

 

Koers op het moment van de analyse : 59,61 GBP

 

LLoyds Banking Group is een Britse financiële groep, met ongeveer 16 miljoen klanten, en de grootste retailbank van het VK. De groep heeft daarnaast nog twee activiteitspolen : spaarverzekeringen en private banking enerzijds en internationale zakenbank anderzijds.

 

 


Deel dit artikel