Analyse
Immo Moury in Luik 7 jaar geleden - dinsdag 19 april 2011

De vastgoedbevak heeft eindelijk zijn eerste echte investeringen gedaan.

Met een premie van zowat 10 % en een rendement van minder dan 5 % is deze minibevak te duur.
VERKOPEN.

 

Immo Moury heeft eindelijk zijn eerste echte investeringen gedaan sinds zijn beursintroductie in juni 2008 (kocht tot nu toe enkel deelbewijzen van andere bevaks). Na een bescheiden aanwinst (commercieel pand in regio Luik) eind november 2010, kondigde de bevak eind december de overname van een “financieel centrum” (agentschap + kantoren) in Luik aan dat voor 12 jaar vast verhuurd is aan Deutsche Bank. Deze aanwinst zou de waarde van de vastgoedportefeuille (participaties in andere bevaks niet meegerekend) met 11,7 % doen toenemen en zou vanaf het zopas begonnen (01/04) boekjaar 2011-12 voor ±0,17 EUR tot de winst per aandeel bijdragen.

 

Anderzijds werd er in maart een voorlopige verkoopovereenkomst ondertekend voor een goed in Tongeren dat in april vrijkomt (minderwaarde van ±0,10 EUR per aandeel).

 

Voor het op 31/03 afgesloten boekjaar houden we rekening met een daling van de winst per aandeel van zowat 8 % als gevolg van de lagere bezettingsgraad en herstelwerkzaamheden. Aan het dividend van september zou evenwel niet geraakt worden. De overname in Luik lijkt ons een interessante operatie, maar dat doet ons onze mening niet herzien

 

Koers op het moment van de analyse: 57,50 EUR

 

Deel dit artikel