Analyse
Coca-Cola vaart standvastige koers 7 jaar geleden - woensdag 27 april 2011

Ondanks de slappe consumptie in de industrielanden en de stijging van de grondstoffenprijzen blijven de volumes en winsten intact.

Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

 

Het eerste kwartaal beantwoordt aan de langetermijndoelen van de groep. Op vergelijkbare basis klom de omzet 6 % hoger en de winst per aandeel 7 %. De prestaties buiten de VS hebben zeker geprofiteerd van de zwakke dollar. Daarnaast kon de stijging van de grondstoffenprijzen ook worden opgevangen dankzij het sterke merkimago van Coca-Cola (volumes niet zo gevoelig voor prijsstijgingen) en een hogere productiviteit (lopende besparingen goed voor 0,22 USD per aandee, vóór belastingen). De groep blijft trouw aan haar strategie, de verkoop van dranken in grote hoeveelheden. Een paar kleine acquisities ontgoochelen misschien (o.a. gevitamineerd water Glacéau), maar andere minder bekende merken halen vaak makkelijk een jaaromzet van een miljard dollar (bijv.: Del Valle-fruitsap in Latijns-Amerika). In Noord-Amerika vertonen de verkochte volumes voor het vierde kwartaal op rij interne groei (+2 %). Ook de groeilanden blijven een stevige duit in het zakje doen. In Latijns-Amerika stegen de volumes met 7 % en de bedrijfswinst met 12 % (excl. wisselkoerseffecten). We handhaven onze winstramingen op 3,55 USD per aandeel voor 2011 en 3,90 USD voor 2012. Het verwachte dividend voor 2011 bedraagt 1,88 USD bruto (+6,8 %).

 

Koers op het moment van de analyse: 66,93 USD

 

Wereldleider voor niet-alcoholhoudende dranken, actief in meer dan 200 landen; priklimonades (Coca-Cola, Sprite, Fanta), water (Dasani, Chaudfontaine in België), vruchtensappen (Minute Maid) en energiedrankjes (Powerade).

 

Deel dit artikel