Analyse
Vivendi: koers verdient beter 7 jaar geleden - woensdag 2 maart 2011

De winst stagneert en de omzetgroei zal niet versnellen in 2011, maar de groep wordt beter bestuurd dan vroeger en de koers is o.i. zowat 15 % ondergewaardeerd.

Goedkoop aandeel.
KOPEN.

 

De winst per aandeel steeg in 2010 met 158 % tot 1,78 EUR, maar zonder uitzonderlijke elementen bedroeg de stijging 1,9 %. De omzet klom 4,2 % hoger (excl. wisselkoerseffecten). Er is vooruitgang bij de videospellen en de telecomactiviteit in Brazilië (GVT), maar de muziekactiviteiten boerden achteruit en de telecom in Frankrijk (SFR) trappelde ter plaatse. In Europa is de activiteit matuur en het moet dus vooral van de groeilanden komen. GVT moet de komende twee jaar voor 80 % van de interne groei kunnen zorgen en de strategie in Noord-Afrika (Maroc Télécom) komt voorlopig niet in het gedrang door de onrust in de regio. Vivendi wil ook de belangen in SFR en Canal+ France bemachtigen die het nog bezit, wat ons een goed idee lijkt. De koers lijdt echter nog altijd onder de complexiteit van de groep en nare herinneringen aan de expansie eind de jaren '90. Ten onrechte. De lopende rechtszaak in de VS (i.v.m. misleidende informatieverspreiding eind vorige eeuw) zal wellicht weinig gevolgen hebben. Het zou verstandig zijn om o.a. de muziekactiviteit te verkopen maar de groep wordt beter bestuurd dan vroeger en biedt een gul dividend (brutorendement 7 %). Voor 2011 tippen we op een winst per aandeel van 1,70 EUR, voor 2012 op 1,80 EUR.

 

Koers op het moment van de analyse: 20,40 EUR

 

Vivendi is een gediversifieerde Franse groep, actief in de telecomsector (controleert het Franse SFR, Telecom Maroc en GVT in Brazilië), muziek, televisie en videospelletjes.

 

Deel dit artikel