Analyse
Valeo hoog in de toeren 7 jaar geleden - woensdag 2 maart 2011

De Franse leverancier van autosystemen zal het moeilijk krijgen om in 2011 zijn hoge groeitempo aan te houden.

Duur aandeel
VERKOPEN.


Het resultaat 2010 overtreft onze verwachtingen. De bedrijfsmarge klokte af op 6,4 %, een niveau dat zeker de voorbije 10 jaar niet meer werd gehaald. En ook met betrekking tot de doelstellingen die Valeo zich had gesteld tegen 2013, ligt het voor op schema. We verhogen dan ook onze winstramingen.

Anderzijds denken we dat de groep haar huidige groeiritme niet zal kunnen aanhouden, temeer omdat ook de autoproductie zich voorbereidt op een vertraging. Als Valeo zijn Japanse collega Niles overneemt, zal het zijn activiteit comfort- en rijassistentiesystemen versterken en ook zijn positie in Azië. Maar niettemin – en ondanks het feit dat het management bevestigt dat die overname al vanaf volgend jaar zal bijdragen aan de winst – zijn wij van oordeel dat de impact op het resultaat beperkt zal blijven gezien de beperkte omvang van de prooi.

Ondanks het beter dan verwachte resultaat voor 2010 denken we dus dat het aandeel weinig progressiemarge heeft.

Koers op het moment van de analyse: 44,82 EUR

 

Valeo is één van de grootste leveranciers ter wereld van onderdelen en systemen voor auto’s en vrachtwagens: elektromotoren, ruitenwissersystemen, thermische systemen... De groep realiseert zowat 70 % van haar omzet in Europa maar is ook actief in Azië en Amerika

.

 

 

Deel dit artikel