Analyse
Lloyds Banking blijft het moeilijk hebben 7 jaar geleden - dinsdag 1 maart 2011

Het aandeel van de Britse bank slaagt er niet in op zijn elan van 2010 door te gaan.

Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN indien het hoge risico (5) u niet afschrikt.

 

Het resultaat 2010 ontgoochelde, de groep is pessimistisch en sinds begin dit jaar moest de koers al 6 % prijsgeven terwijl de Europese banksector gemiddeld 11 % hogerop klom.
Het vertrouwen blijft met andere woorden zoek, onder meer door de aan de gang zijnde veranderingen binnen het management en door vraagtekens over de nieuwe strategie.
En ook het feit dat concurrenten zoals onder meer HSBC hun rentabiliteitsdoelstellingen voor de komende jaren terugschroeven, zorgt niet meteen voor een vertrouwensboost.
Lloyds Banking zal zijn balans dus grondiger moeten opschonen, die nog altijd te lijden heeft onder een grote blootstelling aan Ierland en meer algemeen aan de vastgoedsector. In afwachting zullen de inkomsten nagenoeg niet stijgen en belooft 2011 een moeilijk jaar te worden. We verlagen onze winstraming van 5,20 naar 4,10 pence.

 

Koers op het moment van de analyse: 61,95 pence

 

LLoyds Banking Group is een Britse financiële groep met ongeveer 16 miljoen klanten en de grootste retailbank van het VK. De groep heeft daarnaast nog twee activiteitspolen: spaarverzekeringen & private banking enerzijds en internationale zakenbank anderzijds.

 

 

Deel dit artikel