Analyse
Er beweegt wat in de telecomsector… 7 jaar geleden - dinsdag 29 maart 2011

De bekendmaking van een overnameproject vorige week had een positief effect op de hele telecomsector. We handhaven ons positief advies.

Vorige week raakte bekend dat de nummer twee op de Amerikaanse telecommarkt, AT&T, van plan is om T-Mobile USA over te nemen, de Amerikaanse dochter van Deutsche Telekom (wereldwijd nummer vier in de sector).

 

Aan de operatie hangt een niet onaardig prijskaartje van 28 miljard euro en ze lijkt ons strategisch interessant voor beide groepen. De overnameplannen straalden positief af op de hele sector en gaven ook de koers van Vodafone een duwtje in de rug, dat een belang heeft van 45 % in Verizon Wireless, de nummer twee op de Amerikaanse mobiele telefoniemarkt.

 

Daarnaast blaast de overname ook de speculaties over een consolidatiegolf binnen de sector (nog erg gefragmenteerd in Europa) nieuw leven in. Wij verwachten evenwel niet meteen dat er de komende maanden berichten over grote operaties in die richting zullen volgen. Enerzijds hebben de meeste telecomoperatoren hun voornemen bevestigd om hun overtollige liquiditeiten te laten terugvloeien naar de aandeelhouders, en anderzijds is het ook zo dat nationale controleautoriteiten zich om concurrentieredenen vaak terughoudend opstellen tegenover een grotere consolidatie. Zo hebben ze vorig jaar in Zwitserland de geplande toenadering tussen de nummer twee en drie op de lokale mobiele telefoniemarkt verhinderd.

 

Hoe dan ook blijven we globaal genomen echter positief tegen de telecomsector aankijken. Hij is o.i. ondergewaardeerd op de beurzen en biedt fraaie en recurrente dividenden (gemiddeld bruto dividendrendement van ongeveer 6,5 %).

 

De onderstaande aandelen lijken ons koopwaardig:

 

AT&T

Vodafone Group

Telefonica

France Telecom

Telecom Italia

Telesp (riskanter).

 

U mag ook opteren voor het fonds BNP Paribas L1 Equity Europe Telecom.

 

Deel dit artikel