Analyse
Delhaize overtreft alle verwachtingen 7 jaar geleden - vrijdag 11 maart 2011

De distributeur plukte de vruchten van de kostenbesparingen

Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

Delhaize heeft een schitterend vierde kwartaal achter de rug. Ondanks een veeleer zwakke omzetgroei, slaagde Delhaize erin recordcijfers op te tekenen qua rendabiliteit (bedrijfsmarge). De distributeur plukte de vruchten van de kostenbesparingen. Zo bracht de groep in de VS alle activiteiten onder in één organisatie, Delhaize America, wat besparingen opleverde op logistiek en administratief vlak en de positie van de groep in de onderhandelingen met leveranciers versterkt.

 

De winst per aandeel kwam in 2010 uiteindelijk uit op 5,72 EUR en het nettodividend wordt met 7,5 % opgetrokken tot 1,29 EUR.

 

Voor 2011 mikt Delhaize op 100 tot 110 bijkomende (=openingen–sluitingen !) winkels (exclusief de overname van Delta Maxi). Hoewel het eerste kwartaal wellicht geen vuurwerk zal opleveren (Pasen valt dit jaar in het tweede trimester), verhogen we evenwel onze winstramingen voor 2011 en 2012 tot respectievelijk 6,10 en 6,55 EUR per aandeel.

 

Koers op het moment van de analyse : 59,84 EUR

 

De Belgische voedingsdistributeur Delhaize is met ongeveer 2800 winkels actief in België, Luxemburg, Griekenland, Roemenië, Indonesië en in de VS die tot nu toe voor ongeveer 70 % van de omzet en de bedrijfswinst instaan.

 

 

Deel dit artikel