Analyse
Bank of America: advieswijziging 7 jaar geleden - vrijdag 11 maart 2011

Het lijdt nauwelijks twijfel dat 2011 nog een moeilijk jaar wordt voor de bank.

Op het huidige niveau is het aandeel niet langer duur, maar om te kopen is het nog te vroeg.
HOUDEN.

 

De afgelopen 12 maanden verloor de koers van Bank of America (BAC) 13 %, terwijl de S&P500 16 % won. De beleggers blijven de financiële sector mijden. En het zijn niet de belabberde resultaten van de laatste kwartalen en de vragen m .b.t. de impact van het economische herstel op de rekeningen die het wantrouwen zullen wegnemen.

 

Behoudens een plotse verslechtering van de economische en financiële situatie denken we dat de slechte vooruitzichten voor 2011 grotendeels in de koers van BAC verrekend zijn en dat er geen reden meer is om te verkopen. Maar een aankoop is het aandeel volgens ons ook niet waard. Op basis van de door het management geformuleerde doelstellingen zou er voor 2013 een winst per aandeel van 2,10 tot 2,80 USD inzitten. Dat lijkt ons veel. In afwachting van duidelijker gegevens over het herstel van de groep, mikken wij voor 2013 op een voorzichtige 1,60 USD winst per aandeel.

 

In het licht van de verbetering van de economische context in de Verenigde Staten en van de beloften van de groep om het gewicht van de toxische activa in de balans te verminderen, verlagen wij het risiconiveau van 5 naar 4.

 

Koers op het moment van de analyse: 14,26 USD

 

Bank of America is een internationale bankreus met sterk gediversifieerde activiteiten: depositobank (12 % v.d. netto inkomsten), vastgoedkredieten (10,4 %), vermogensbeheer (13,8%), kredietkaarten (22,1 %), zakenbank (25,5 %), overige activiteiten (16,2 %). Momenteel werkt de bank aan een programma om haar risicoprofiel terug te schroeven.

 

Deel dit artikel