Analyse
Sanofi-Aventis tast diep in de buidel voor Genzyme 7 jaar geleden - vrijdag 18 februari 2011

De Franse groep heeft dan toch de hand weten te leggen op Genzyme dat moet helpen het verlies van octrooien te ondervangen.

Het aandeel blijft correct gewaardeerd. 
HOUDEN.

 

Zoals verwacht heeft Sanofi zijn bod op Genzyme verhoogd (van 69 tot 74 USD per aandeel). Dat is vrij veel, maar dankzij het systeem van CVR’s  is Sanofi niet verplicht om in de nabije toekomst meer te betalen zonder winstgarantie. De overname zal de Franse groep tot 0,34 EUR per aandeel synergieën opleveren en geeft de groep toegang tot de winstgevende markt van de zeldzame ziekten. En dat kan ze gebruiken. Want in 2010 is de winst per aandeel nog wel gestegen (+4 % tot 4,19 EUR), maar dat zal dit jaar niet het geval zijn. De activiteit wordt niet langer ondersteund door de vaccins tegen de A-griep en de generische druk neemt toe (van de meeste sterproducten is het octrooi verlopen, maar er zijn geen opvolgers). En de problemen met Multaq (hartrit-mestoornissen) en de recente mislukking van Iniparib (kanker) zijn niet bepaald geruststellend.

 

In afwachting van goed nieuws vanuit de O&O-divisie, krijgen de aandeelhouders een dividend van 2,50 EUR bruto (+4 %, brutorendement van 5 %) en mogen ze hun hoop stellen op Genzyme. Maar dan moet de integratie wel vlekkeloos verlopen.

 

We verlagen onze ramingen van de winst per aandeel voor 2011 van 4,10 naar 3,65 EUR. Voor 2012 trekken we onze prognose op van 3,95 naar 4,25 EUR.

 

Koers op het moment van de analyse : 50,50 EUR

 

Het Franse Sanofi-Aventis bezit een ruime portefeuille geneesmiddelen op voorschrift, generieken en voorschriftvrije geneesmiddelen, producten voor dieren en vaccins. De groep heeft zopas het biotechbedrijf Genzyme overgnomen dat gespecialiseerd is in zeldzame ziekten.


Deel dit artikel