Analyse
Resultaten Barco overtreffen onze verwachtingen 7 jaar geleden - woensdag 9 februari 2011

Alle divisies hebben bijgedragen aan de groei.

Het aandeel blijft correct gewaardeerd.
Houden.

 

De omzet is in het tweede halfjaar met maar liefst 59 % gestegen, een stuk meer dan we hadden verwacht. Voor heel 2010 komt de omzet daarmee 10 % hoger uit dan onze prognose. Hoewel vooral de medische activiteiten en de activiteit digitale cinema de kar hebben getrokken, hebben alle divisies bijgedragen aan de winst. Ook de marges liggen hoger dan we hadden verwacht. De winst per aandeel bedraagt uiteindelijk 3,66 EUR (in 2009 liet Barco nog een verlies van 5,02 EUR per aandeel optekenen door zware herstructureringen en waardeverminderingen).
Dankzij dit goede resultaat gaat de groep na een onderbreking van twee jaar opnieuw een dividend uitkeren, dat 0,75 EUR netto zal bedragen.
Gezien de staat van het orderboekje zal de omzetgroei zich dit jaar wellicht doorzetten. We verhogen onze winstramingen met zowat 20 % en mikken nu voor 2011 op een winst per aandeel van om en bij de 4 EUR.


Koers op het moment van de analyse: 53,62 EUR


Barco is een Belgisch technologiebedrijf dat visualisatie- en displayoplossingen (schermen, projectoren ...) levert voor professionele markten. Het is actief in meer dan 90 landen en ruim de helft van de omzet wordt buiten Europa gerealiseerd.


Deel dit artikel