Analyse
EVS: recordomzet in 2010 7 jaar geleden - donderdag 17 februari 2011

De verkoopcijfers van 2010 bevestigen dat de televisiezenders langzaam weer beginnen te investeren.

Het aandeel blijft goedkoop.
KOPEN.

Na een beter dan verwacht vierde kwartaal (+31,3 %) klokte de omzet vorig jaar 45,2 % hoger af (wij rekenden op 43 %). Een bewijs dat de tv-zenders langzaam, maar over een breed front, opnieuw aan het investeren slaan.

Met 2,82 EUR bleef de winst per aandeel echter een fractie onder onze prognose (2,84 EUR). Dat is deels te verklaren door de iets hogere aanslagvoet dan voorzien, maar tevens vielen de marges tegen het jaareinde iets sterker terug dan verwacht. Dat is vooral het gevolg van de zware investeringen o.m. in nieuwe niches. Een lonende strategie – de groep realiseert 50 % van haar omzet op de markt voor studio’s waar ze nog maar sinds 2005 actief is – die in eerste instantie echter op de marges weegt.
Het is weinig waarschijnlijk dat EVS zijn strategie gaat wijzigen nu tal van zijn concurrenten nog in de problemen zitten. We hebben onze winstraming voor 2011 teruggeschroefd van 2,59 naar 2,51 EUR per aandeel (geen grote sportevenementen), maar vanaf de tweede jaarhelft moet de investeringsgolf bij de tv-zenders in aanloop naar de OS in Londen, de omzet weer aanzwengelen en in 2012 een winst van ten minste 3,20 EUR mogelijk maken. Intussen blijft het financieel ijzersterke EVS zeer mooie dividenden uitkeren (1,98 EUR netto verwacht over 2010).
.

Koers op het moment van de analyse : 43,90 EUR

 

Het Belgisch bedrijf EVS is gespecialiseerd in digitale oplossingen voor televisieproducenten (recorders voor vertraagde beelden, montageplatforms…) en bioscopen.

 

Deel dit artikel