Analyse
Deutsche Bank: eerste resultaten ontgoochelen 7 jaar geleden - dinsdag 1 februari 2011

Winst 4de kwartaal onder de verwachtingen

 

Deutsche Bank liep een paar dagen vooruit op de publicatie van zijn kwartaalresultaten en maakte al cijfers bekend die onder de verwachtingen blijven. De directie wijst als verklaring naar de kosten door de recente overnames en naar de reorganisatie van de investeringsbank (de spil van de groep). Door die kosten blijft het bekendgemaakte brutoresultaat van 700 miljoen EUR ver onder de vooropgestelde 1200 miljoen EUR, maar de reorganisatie van de investeringsbank hoeft geen slecht nieuws te zijn en zal de bank misschien beter in staat stellen om haar doelstellingen voor heel 2011 te halen. Bij de bekendmaking van die doelstellingen vonden wij ze erg ambitieus. De publicatie van de gedetailleerde rekeningen op 3 februari e.k. zal ons een klaardere kijk op de zaak geven. We komen er dan ook uitgebreider op terug.
Op basis van voorzichtige resultaatsramingen voor 2011 en 2012 (evolutie financiële markten, impact regelgeving ...) vinden we het aandeel te duur. Als u nog aandelen Deutsche Bank hebt, verkoop ze dan.

 

Koers op het moment van de analyse : 43,62 EUR

 

Deutsche Bank is de grootste Duitse privé-bank die een plaatsje tussen de grootste zakenbanken ter wereld ambieert. In Duitsland verstevigt ze haar retailbankpoot.

Deel dit artikel