Analyse
Deceuninck: ontegensprekelijk in betere doen 7 jaar geleden - donderdag 24 februari 2011

De groep maakte in 2010 weer winst en de schuld, in oktober 2009 herschikt via een kapitaalverhoging, is sindsdien met de helft geslonken.

De winst zal wellicht nog groeien. Goedkoop aandeel.
KOPEN.

 

De winst 2010 (0,08 EUR per aandeel) blijft iets onder onze verwachtingen maar bevestigt wel dat de herstructureringen van de voorbije twee jaar productiviteitswinst hebben opgeleverd en dat de groep in staat is de gestegen grondstoffenprijzen minstens gedeeltelijk door te rekenen. De pvc-prijs is in 2010 met 20 % gestegen en staat vandaag al 6 % hoger dan de gemiddelde prijs in 2010. Wellicht zal hij in het zog van de olieprijs (crisis Arabische wereld) nog hoger klimmen. Voor 2011 mikken we op een omzetstijging van 5 % en een verdere verbetering van de rentabiliteit. Er komt binnenkort op belangrijke markten (o.a. in de VS) een einde aan fiscale isolatiepremies, maar de zoektocht naar energie-zuinigheid (o.a. dankzij goede raam- en deurprofielen) zou de woningenmarkt in Europa moeten ondersteunen. Deceuninck moet zijn schuldenlast (47,5 % van het eigen vermogen) verder kunnen afbouwen en zal mogelijk vanaf 2012 de hoge rentevoeten (6,5 à 7 %) die het bij zijn redding in 2009 moest slikken, kunnen heronderhandelen. We mikken op een winst per aandeel van 0,17 EUR voor 2011 en een boekhoudkundige waarde van 2,14 EUR eind 2011.

 

Koers op het moment van de analyse: 1,89 EUR

 

Het Belgisch bedrijf Deceuninck is de grootste producent ter wereld van pvc-profielen, van het ontwerp tot de extrusie, voor de bouwsector (deuren, ramen…). Realiseert bijna de helft van zijn omzet in Oost-Europa, Duitsland en Turkije.

 

Deel dit artikel