Analyse
CSC: een serieuze opdoffer 7 jaar geleden - maandag 14 februari 2011

Het kwartaalresultaat was een serieuze tegenvaller en brengt ons ertoe onze winstprognoses te verlagen.

Het aandeel blijft evenwel goedkoop. 
Kopen.

 

In het derde kwartaal van het boekjaar 2010-11 dat op 31/03 afgesloten wordt, viel het bedrijfsresultaat+ met meer dan 20 % terug en lagen de bestellingen 49 % lager dan een jaar eerder. Dat was vooral te wijten aan het feit dat een aantal contracten in de Amerikaanse overheidssector (38 % van de omzet) uitgesteld werden. De markt reageerde ontsteld en de koers verloor 15 %. In november trok de groep haar doelstellingen immers nog op en in december kondigde ze een verhoging van het kwartaaldividend met 33 % en de inkoop+ van eigen aandelen voor 13 % van de beurskapitalisatie aan. CSC verwacht geen beterschap tussen dit en het einde van het boekjaar en verlaagde zijn doelstellingen inzake omzet en rentabiliteit. De groep verwacht wel dat de orders in dit laatste kwartaal gevoelig zullen herstellen.
Door de budgettaire besparingen in de VS en in het Verenigd Koninkrijk zal CSC in de toekomst hoe dan ook minder kunnen rekenen op de zekere inkomsten die de overheidsbestellingen de groep tot nu toe opleverden. We schroeven onze ramingen van de winst per aandeel voor het lopende boekjaar van 5,40 tot 5,15 USD terug en voor het boekjaar 2011-12 van 6,10 tot 5,40 USD.

 

Koers op het moment van de analyse : 47,92 EUR

 

Computer Sciences Corporation is een Amerikaans computerbedrijf dat aan industriële klanten en openbare diensten (ongeveer 50 % van de omzet) globale informaticaoplossingen aanbiedt : advies geven, projecten uitwerken, systemen integreren, uitbesteding van IT-activiteiten. De groep heeft ongeveer 90 000 werknemers en is actief in 90 landen. In de VS, waar ze 62 % van haar omzet haalt behoort ze tot de top 5 van haar sector.


Deel dit artikel