Analyse
China Medical Technologies: sterk derde kwartaal 7 jaar geleden - vrijdag 25 februari 2011

De resultaten voor het derde kwartaal bevestigen onze stelling en tonen de relevantie van de nieuwe strategie aan.

Ondanks de koersstijging sinds de introductie van het aandeel in onze selectie, blijf er volgens ons een aanzienlijk potentieel over.
KOPEN

 

De nieuwe strategie van China Medical Technologies (CMED) heeft toegelaten een sterk derde kwartaal te boeken. Aan de ene kant duwden de gratis distributie van automaten in ziekenhuizen en de lagere verkoopprijzen de omzet van de ECLIA-test hoger (+16,7 % na een groei van 8,7 % in het tweede kwartaal). Aan de andere kant heeft de meer winstgevende divisie moleculaire diagnostica zich sneller ontwikkeld dan verwacht en neemt ze een almaar belangrijk deel van de omzet voor haar rekening. Ondertussen zijn al 110 analyseautomaten, gebaseerd op de SPR-technologie, geïnstalleerd in ziekenhuizen terwijl wij slechts tegen eind maart 100 toestellen hadden verwacht. Ook de groei van testen op basis van de FISH-technologie kent een groei (+30,9 % na +28,4 % in het tweede kwartaal en +9,8 % in het eerste). Het gebruik van een eigen verkoopnetwerk blijkt een goede keuze, vooral omdat de sterke volumegroei toelaat de kosten te amortiseren. Dankzij het sterke derde kwartaal zou CMED een break-even kunnen realiseren voor het boekjaar 2010-2011 (einde 31 maart). Voor 2011-2012 rekenen we op een winst per aandeel van 0,17 USD.

 

Koers op het moment van de analyse: 13.19 USD

 

China Medical Technologies is de belangrijkste Chinese speler voor IVD-systemen (op basis van o.a. bloed, urine, enz.). In 2004 was het bedrijf een van de eerste dat in China automatische diagnosekits en tests op de markt bracht op basis van de ECLIA-technologie. Intussen commercialiseert het 95 van die ECLIA-tests, voor toepassing in diverse domeinen (schildklierafwijkingen, diabetes, hepatitis, tumoren, …).

 

Deel dit artikel