Analyse
Adecco: Randstad is minder duur 7 jaar geleden - maandag 7 februari 2011

De groep spint garen bij het herstel van de uitzendmarkt en haar doelstellingen lijken ons haalbaar, maar dat rechtvaardigt de huidige koers niet.

Randstad (42,25 EUR, houden) is goedkoper.
VERKOPEN.

 

Dankzij de zware kostenreducties van de afgelopen jaren (30 % minder agentschappen in VS, 15 % in Frank-rijk…) en het forse herstel van de omzet (interne groei 2010 geraamd op 12 %) is de rentabiliteit al flink verbeterd. Op termijn mikt Adecco op een bedrijfsmarge van meer dan 5,5 %. Vorig jaar moet ze rond 3,8 % ge-schommeld hebben, wat zou resulte-ren in een winst per aandeel van 2,61 CHF. Hoe dan ook, Adecco is te duur. Binnen de sector is Randstad een betere keuze (hoewel het aandeel volgens onze berekeningen niet goedkoop genoeg is om een aankoopadvies te rechtvaardigen). De Nederlandse groep zal reeds in 2012 een bedrijfsmarge van 5,5 % realiseren, Adecco pas in 2013. Bij Randstad vertegenwoordigen de gespecialiseerde uitzendactiviteiten (consultancy en rekrutering) slechts 20 % van de omzet, bij Adecco 25 %. Bij Randstad is de marge om deze erg rendabele activiteiten te doen groeien dus groter. Randstad keert 30 à 60 % van zijn winst uit (wat het risico op dure overnames verkleint), Adecco 25 à 30 %. En ten slotte ligt het dividendrendement een stuk hoger: voor Randstad ramen we het voor 2010 op 3 % bruto, voor Adecco op 1,2 %.

 

Koers op het moment van de analyse: 65,75 CHF

 

Adecco is de grootste uitzendgroep ter wereld, actief in meer dan 60 landen,, nummer 1 op zeven van de elf grootste markten ter wereld, waaronder de VS, het UK en Frankrijk; ook aanwezig in de groeilanden (7 % van de omzet). De groep haalt ±75 % van zijn inkomsten uit de algemene uitzendarbeid (arbeiders en administratief personeel).

Deel dit artikel