Analyse
Oriflame: te vroeg om te kopen 7 jaar geleden - donderdag 13 januari 2011

De Zweedse cosmeticagroep deed de markt opschrikken met haar omzetwaarschuwing.

Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN

 

Oriflame maakte bekend dat zijn omzet in 2010 maar met 8 % gegroeid is, en niet met 9 % zoals verwacht (in lokale munt). In oktober had de groep al gewaarschuwd voor een vertraging van haar activiteit (oorspronkelijk ging ze uit van een groei van 10 %), een vertraging die niet alleen kon verklaard worden door het stopzetten van de activiteit in Iran. Het ziet er dus naar uit dat onze vrees voor een verzwakking in vooral Rusland, Oekraïne en andere vroegere sovjetrepublieken bewaarheid wordt.

 

Rekening houdend met de forse stijging van de Zweedse kroon ten opzichte van de euro, schroeven wij onze winstramingen terug.

 

Toch blijven de groeivooruitzichten goed, o.m. dankzij het herstel van de Russische economie en de waarschijnlijke revaluatie van de roebel. Na de forse koersdaling van de laatste maanden is het aandeel op het randje van goedkoop. Om te kopen is het nog iets te vroeg.

 

Koers op het moment van de analyse: 318,20 SEK

 

De Zweedse groep Oriflame is gespecialiseerd in de productie en de rechtstreekse verkoop van cosmetica. De groep is actief in 62 landen via een netwerk van meer dan 3,5 miljoen zelfstandige verkopers.

 

Deel dit artikel