Analyse
Konami doet twee kleine overnames 7 jaar geleden - woensdag 26 januari 2011

Een kapitaalverhoging zal niet nodig zijn.

Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

De Japanse groep actief in de ontspanningssector doet twee overnames via een aandelenruil.

 

De eerste, Digital Golf (voor ongeveer 3 miljoen dollar), ontwikkelt golfspelletjes voor videokasten. De tweede, Hudson Soft was reeds voor 53,99 % in handen van Konami. Het bod waardeert de groep op 112 miljoen dollar en versterkt de positie van Konami op de spelletjesmarkt voor mobilofoons en het sterk groeiende segment van spelletjes op sociale netwerken.

 

Hoewel de twee overnames betaald worden in aandelen, volstaan de eigen aandelen die Konami in handen heeft. Er is geen kapitaalverhoging nodig. Aangezien de twee bedrijven minder rendabel zijn dan Konami, zal de winst in eerste instantie lichtjes dalen.

 

Als we echter rekening houden met de versteviging van de Japanse yen tegenover de Amerikaanse dollar, verhogen we onze winstverwachtingen. We tippen nu op een winst per aandeel van 1,22 USD voor het boekjaar 2010-2011 (afgesloten op 31/03) en 1,37 USD voor het jaar daarna.

 

Koers op het moment van de analyse : 20,57 USD

 

Konami is een Japanse, in New York genoteerde onderneming die actief is in de ontspanningssector. Na een eerste specialisatie in spelletjes en speelautomaten voor speelzalen richtte de groep zich vanaf de jaren tachtig ook op familiale videogames voor pc en consoles. De groep is ook actief op de markt van fitnesszalen en op die van casino's (gokautomaten).

 

Deel dit artikel