Analyse
De koers van ArcelorMittal veert op 7 jaar geleden - donderdag 6 januari 2011

De markt rekent er duidelijk op dat de staalprijzen dit jaar opnieuw gaan stijgen.

Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN

 

De koers van de grootste staalproducent ter wereld is de afgelopen weken flink gestegen. De markt rekent er duidelijk op dat de staalprijzen dit jaar opnieuw gaan stijgen. Desondanks riskeert de rentabiliteit van de staalbedrijven onder druk te komen doordat de prijzen van hun grondstoffen eveneens aantrekken. Want door de overstromingen in Australië, de grootste uitvoerder van steenkool, vermindert het aanbod, terwijl het aanbod van ijzererts de vraag amper kan volgen.

ArcelorMittal doet evenwel loffelijke inspanningen om zijn autonomie inzake zijn bevoorrading in steenkool en ijzererts te vergroten. Zo bracht de groep een bod uit op de Canadese ijzerertsproducent Baffinland. Dat ze niet van plan lijkt om haar overnames te duur te betalen, is daarbij een hele geruststelling.Koers op het ogenblik van de analyse: 28,13 EUR
ArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld. De groep produceert zowel lange producten (o.m. voor de bouw) als staalplaten (autosector, huishoudtoestellen….).

 


Deel dit artikel