Analyse
Atenor: kwaliteit geraakt verkocht 7 jaar geleden - maandag 10 januari 2011

Het tweede deel van South City is verkocht. Maar volgens ons werd 2010 met een licht verlies afgesloten. We verwachten een daling van het dividend.

Het aandeel is goedkoop, maar er is geen haast om te kopen. 
HOUDEN.

 

Er werd zopas een tweede deel verkocht van het complex South City (Brussel Zuid; 31 000 m² + een hotel met 142 kamers) dat voor 40 % bezit is van Atenor. In een nog altijd zwakke Brusselse markt (13 % leegstand, reële huurprijzen op dieptepunt) bewijst de verkoop eens te meer de gedegenheid van de strategie van Atenor: moderne, duurzame, goed gelegen gebouwen (bijna geen leegstand in de buurt van het Zuidstation) en degelijke huurders. Nu moet alleen het hotel nog verkocht worden. In totaal hebben de twee verkoopoperaties Atenor zoals verwacht een gemiddelde meerwaarde van ca. 500 EUR per m² opgeleverd. Intussen is het opportunistische bod van Atenor op het vastgoedcertificaat Westland Shopping zinloos geworden (het tegenbod van AG Real Estate loopt tot 14/01).

 

Rekening houdend met de staat van vooruitgang van de lopende projecten zal de winst 2011 niet volstaan om een dividend van het niveau van 2009 (1,95 EUR netto) te betalen. 2012, 2013, en 2014 worden wellicht opnieuw topjaren, maar in afwachting zal het dividend waar-schijnlijk verlaagd worden (±1,50 EUR netto?) zodat er niet te zwaar uit de liquiditeiten moet geput worden. Het rendement blijft echter aantrekkelijk.

 

Koers op het moment van de analyse : 32,94 EUR

 

Atenor is een Belgische projectontwikkelaar (kantoren, residentiële bouw, winkels), actief in België en Luxemburg en ook in Centraal-Europa.

 

 


Deel dit artikel