Analyse
ARM Holdings vliegt alsmaar hoger 7 jaar geleden - maandag 10 januari 2011

Met het akkoord met Microsoft, breken de chips van ARM die de markt van draagbare telefoons en van computerstablets met touchscreen al domineerden ook door op de pc-markt.

Het aandeel is echter duur. 
Verkopen.

 

De boomende verkoop van smartphones en het groeipotentieel van de toestellen met touchscreen (de iPhone en de iPad van Apple zijn uitgerust met ARM-chips) hebben de koers vleugels gegeven. De groep haalt immers ongeveer 50 % van haar omzet uit de royalty’s op de verkoop van met ARM-chips uitgeruste apparaten. En het zopas bereikte akkoord met Microsoft opent nieuwe perspectieven: de volgende versie van Windows zal compatibel zijn met ARM-chips. Een enorme doorbraak voor de groep die nauwelijks aanwezig was op de zeer rendabele pc-markt, waar Intel oppermachtig is. De Amerikaanse chipsboer die qua mobieltjes en touchscreens ontegensprekelijk achterop hinkt, slijpt echter zijn messen en zou vanaf de tweede helft van 2011 eersteklas smartphones uitrusten. Wellicht zullen zijn financiele slagkracht en zijn dynamische O&O-divisie op termijn het verschil maken. Er duiken geregeld geruchten op over een overname van ARM door Apple, maar wij zouden daarop niet speculeren (koers te hoog).

 

Na het akkoord met Microsoft trekken we onze raming van de winst per aandeel voor 2011 op tot 7,50 p. en voor 2012 tot 9,00 pence.

 

Koers op het moment van de analyse : 459,60 pence

 

De Britse onderneming ARM Holdings ontwerpt de architectuur van halfgeleiders, hoofdzakelijk voor mobiele telefoons.

 

 

Deel dit artikel