Analyse
Welke aandelen kopen in 2011 ? 6 jaar geleden - donderdag 30 december 2010

Onze adviezen voor 2011 slaan vooral op ondergewaarde en financieel sterke bedrijven.

De meeste oliewaarden verdienen een plaatsje in de portefeuille. We gaan er vanuit dat de verwachte stijging van de olieprijs in 2011 de sector zal toelaten het zwakke 2010 te doen vergeten. Onze voorkeur gaat uit naar Chevron dat over gezonde financiën beschikt en een hoge hernieuwingsgraad van zijn reserves heeft.

Binnen de telecom- en farmasector zijn heel wat ondergewaardeerde waarde-aandelen te vinden. We verkiezen Telefónica, Vodafone en Roche.

Op het vlak van technologiewaarden vinden we Intel, dat een graantje meepikt van de sterke halfgeleidermarkt, interessant. De Amerikaanse groep heeft de macht om de prijzen te verhogen en zijn marges te verbeteren.

Nasdaq OMX en Sabesp blijven goedkoop. De eerste zou kunnen profiteren van de terugkeer van beleggers naar meer risicovolle activa en de tweede van de groei van waterbeheer in Brazilië.

In België gaat onze voorkeur uit naar financieel sterke bedrijven. Deceuninck en Agfa-Gevaert, die beide zware herstructureringen achter de rug hebben, vormen de uitzondering op deze regel aangezien de risico’s nog aanzienlijk zijn. Zullen ze erin slagen de hogere grondstoffenprijzen door te rekenen aan hun klanten? EVS is een voorbeeld van onze openingsstelling en is tevens ondergewaardeerd. De gediversifieerde holding met een eerder defensief profiel en een overdreven decote van 38 %, Brederode is een ander voorbeeld, net als Gimv dat een decote heeft van 10 % en van de crisis gebruik heeft gemaakt om heel wat participaties binnen te halen tegen een goede prijs. De scheepvaartgroepen Exmar en Euronav dragen iets meer risico maar zijn interessant gezien de huidige waarde van hun vloot.


Vergelijk aandelen onderling dankzij onze selector.

Deel dit artikel