Analyse
Vivendi: recupereert wellicht 1,25 miljard euro 7 jaar geleden - woensdag 15 december 2010

De afwikkeling van een oud geschil met Deutsche Telekom zal Vivendi volgend jaar wellicht een aardige zakcent van 1,25 miljard euro opleveren. Extra middelen die mooi meegenomen zijn om toekomstige uitdagingen aan te gaan.

Goedkoop aandeel.
KOPEN.

 

Onverwachte meevaller voor Vivendi: in 2011 zal de groep naar alle waarschijnlijkheid (afwikkeling juridische procedure nog afwachten) zowat 1,25 miljard euro recupereren (±1 euro per aandeel). Die vergoeding moet een einde maken aan een geschil met Deutsche Telekom dat al dateert uit 1999 en verband houdt met respectieve participaties van beide groepen in PTC, de derde mobiele telefonieoperator in Polen.
In haar boeken had Vivendi de waarde van haar participatie al tot nul herleid, waardoor elke vergoeding nu dus pure winst is. Bovendien is de Poolse markt, waar er een hevige concurrentie woedt, niet van strategisch belang voor de Franse groep.
De extra centen moeten het mogelijk maken om het dividend (huidig brutorendement van zowat 7 %) op peil te houden en zelfs een overname van het minderheidsbelang van Vodafone in de Franse telecomoperator SFR ernstiger te gaan overwegen.

 

Koers op het moment van de analyse : 20,61 EUR

 

Vivendi is een gediversifieerde Franse groep, actief in de telecomsector (controleert het Franse SFR, Telecom Maroc en GVT in Brazilië), muziek, televisie en videospelletjes.


Deel dit artikel