Analyse
Pearson : koerspotentieel nog niet uitgeput 7 jaar geleden - vrijdag 10 december 2010

Pearson trekt zijn prognoses voor 2010 op. De transformatie van klassieke uitgever in leverancier van digitale content lijkt goed te vorderen.

De goede vooruitzichten zitten o.i. nog niet in de koers. Het aandeel is goedkoop. 
Kopen.

 

Het management stelt voor dit jaar niet langer 7 % winstgroei, maar 10 % in het vooruitzicht. De corebusiness van de groep draait blijkbaar goed: ondanks de budgettaire beperkingen die de Amerikaanse markt treffen zou de divisie educatieve uitgaven (74 % van de omzet) dit jaar een interne groei van 5 % realiseren. De groep plukt hiermee de vruchten van haar investeringen in de digitalisering van haar aanbod en diensten. Pearson dat zijn positie geregeld versterkt via gerichte overnames (Melorio, SEB, Wall Street Institute) blijft de onbetwiste leider van de sector. De divisie economische informatie (7 % van de omzet) profiteert van de aantrekkende reclamemarkt en van het stijgende succes van de (betalende) digitale versie van haar beroemde dagblad Financial Times (FT.com). Bij dochter Penguin ten slotte, de uitgeverij van boeken (19 % van de omzet) wordt het afkalven van de markt van het gedrukte boek gecompenseerd door het succes van het e-boek.

 

Op grond van de nieuwe prognoses van de directie, verhogen we onze raming van de winst per aandeel voor 2010 van 59 naar 60 pence. Voor 2011 houden we het op 63 pence.

 

Koers op het moment van de analyse : 1006 pence

 

De Britse groep Pearson is wereldnummer 1 voor educatieve uitgaven.


Deel dit artikel