Analyse
Lloyds Banking nog altijd in moeilijkheden 7 jaar geleden - maandag 8 november 2010

De recentste commentaren van het management van Lloyds laten niet toe om met zekerheid te stellen dat de bank opnieuw groeit.

Enkel wie grote risico's niet schuwt, mag HOUDEN.

 

Het aandeel noteert nog altijd met een (kleine) décote doordat velen zich afvragen of de bank in staat is om zich duurzaam te herstellen. Op basis van erg summier commentaar van het management over het 3de kwartaal lijkt Lloyds vastberaden er weer bovenop te komen. Zoals we hadden verwacht, zal de winst van de bank in het tweede halfjaar vooral gedragen worden door kostenbesparingen. De netto intrestmarge (verschil tussen de rentevoeten waartegen de bank leent en vervolgens weer uitleent) zou groter moeten zijn dan de 2,08 % uit de eerste jaarhelft. Bij gebrek aan details tippen we op een bescheiden stijging. Lloyds blijft erg afhankelijk van externe financiering (lees:duur) en de concurrentie om spaarders aan te trekken is hard. De situatie van de detailbank in Ierland blijft moeilijk, wat wellicht ook de reden is waarom de provisies voor wanbetalingen slechts lichtjes gedaald zijn t.o.v. de eerste 6 maand van 2010. Op dit moment verwachten we niet dat de drastische besparingen van de Britse overheid het land in een jarenlange recessie zullen storten die het aantal wanbetalingen zal doen stijgen. We verlagen onze winstraming voor 2010 van 2,3 naar 1,3 pence per aandeel en voor 2011 van 5,7 naar 5,2 p.

 

Koers op het moment van de analyse: 69,81 GBp

 

LLoyds Banking Group is een Britse financiële groep, met ongeveer 16 miljoen klanten, en de grootste retailbank van het VK. De groep heeft daarnaast nog twee activiteitspolen : spaarverzekeringen en private banking enerzijds en internationale zakenbank anderzijds.

 

Deel dit artikel