Analyse
ION Geophysical: opnieuw winstgevend 7 jaar geleden - dinsdag 9 november 2010

De seismische beeldvormer sloot het derde kwartaal af in het groen.

De hercentrering moet toelaten om munt te slaan uit toekomstige investeringen. Ook na het koersherstel blijft het aandeel goedkoop.
KOPEN.

 

De winst per aandeel in het 3de kwartaal bedroeg slechts 0,08 USD maar de beleggers waren al blij dat de seismische beeldvormer opnieuw winstgevend is en stuurden het aandeel fors hoger (+18 %). De kwartaalresultaten lagen perfect in de lijn van wat wij hadden verwacht, en we handhaven dan ook onze winstramingen voor 2010 en 2011 p resp. 0,12 en 0,28 USD. Dankzij rigoureuze kostenbesparingen en een grondige herstructurering kon ION zijn bedrijfsmarge gevoelig verbeteren. En ondanks de sombere context (minder offertes offshore-projecten) zorgden de "all-in-projecten" (van de opleiding van teams tot beheer en onderhoud van software) voor een forse omzetstijging (+ 19 % t.o.v. een jaar eerder). ION wordt niet zo hard bedreigd door de uitputting van de natuurlijke reserves aan land doordat het zich al geheroriënteerd heeft op offshoreprojecten op grote diepte en op moeilijk toegankelijke zones (onverkende gebieden die oliegroepen kunnen aantrekken, o.a. de Noordpool). Die proactive positionering zal grote investeringen vergen, maar dankzij de alliantie met BGP moet ION dat kunnen klaarspelen.

 

Koers op het moment van de analyse : 6,51 USD

 

Ion Geophysical, het vroegere Input/Output is een Amerikaans bedrijf voor seismische beeldvorming (beelden van de ondergrond om uithollingen die mogelijk olie of gas bevatten te onderkennen), een activiteit die erg afhankelijk is van de investeringen van de olie- en gasmaatschappijen, en dus van de olieprijs.

 

Deel dit artikel