Analyse
EVS: uitstekend derde kwartaal 7 jaar geleden - donderdag 18 november 2010

De tendens van het eerste semester zet zich door en het orderboek blijft goed gevuld. Vol vertrouwen trekt EVS zijn interimdividend op tot 0,87 EUR netto (+16 %).

Het aandeel blijft goedkoop.
KOPEN.

 

Het 3de kwartaal was opnieuw beter dan verwacht. Met 69 % lag de omzetgroei o.m. dankzij de zwakkere euro, weer 10 % boven onze ramingen. Gezien de structuur van de kosten (bijna 1/3 in onontbeerlijke O&O) schoot de bedrijfsmarge de hoogte in (55 %, tegen 49,9 % in het eerste semester).  Dochter XDC (digitale cinema) draaide bovendien bijna break-even (maar is volgens onze berekeningen minder dan 1,50 EUR per aandeel waard). Het orderboek is goed gevuld, wat erop wijst dat de investeringen in de audio-visuele sector weer op gang komen. We mikken nu voor dit jaar op een omzetgroei van 43 % (EVS houdt het op “meer dan 35 %”) en blijven (net als EVS) rekenen op een bedrijfsmarge van zowat 50 %. We trekken onze raming van de winst per aandeel op tot 2,84 EUR (2,77 EUR voordien). In 2011 zien we de winst per aandeel nog altijd terugvallen tot 2,59 EUR. Bij gebrek aan grote sportevenementen (goed voor ca. 10 % bijkomende omzet aan verhuur van materiaal) verwachten we een dipje in de verkoop (-5 %), al zal de daling wel afgeremd worden door de nieuwe golf investeringen bij de tv-producenten in aanloop naar de OS in Londen (zomer 2012). Bovendien wil de groep massaal blijven investeren om haar productlijn uit te breiden, wat de marges onder druk zal zetten.

Koers op het moment van de analyse: 47,97 EUR

 

Het Belgisch bedrijf EVS is gespecialiseerd in digitale oplossingen voor televisieproducenten (recorders voor vertraagde beelden, montageplatforms…) en bioscopen.

 

Deel dit artikel