Analyse
Enel: kwartaal conform de verwachtingen 7 jaar geleden - woensdag 17 november 2010

De beursintro van Enel Green Power is een feit en het kwartaalresultaat van Enel beantwoordt aan onze verwachtingen. We handhaven onze prognoses.

Het aandeel is goedkoop.
KOPEN.

 

De aparte beursintroductie van Enel Green Power lijkt een geslaagde zet voor Enel. De operatie leverde de groep iets minder inkomsten op dan gepland (verkoopprijs vastgelegd op 1,60 EUR per aandeel t.o.v. aanvankelijk minimaal 1,80 EUR) maar het koersniveau in de eerste noteringsweken toont aan dat er geen sinterklaasgeschenken werden uitgedeeld. De doelstelling om de schuldenlast terug te dringen in 2010 lijkt meteen een stap dichterbij. Ook de winst- en rentabiliteitsdoelen lijken een stuk haalbaarder nu het kwartaalresultaat geen enkele verrassing meer bevatte. Dankzij de gestegen energieverkoop in het buitenland kon de daling in Italië worden opgevangen en steeg de omzet met 4,8 % ten opzichte van een jaar eerder. Zoals verwacht daalde de rentabiliteit van de buitenlandse activiteiten wel, waardoor de bedrijfswinst 5,8 % lager uitkwam dan een jaar eerder. Alles bij mekaar handhaven we onze prognoses en voor 2010 mikken we op een winst per aandeel van 0,47 EUR (0,43 zonder rekening te houden met de verkoop van het gasdistributie- en transportnet van Endesa, die nog dit jaar voltooid wordt). Voor 2011 mikken we op 0,43 EUR.

 

Koers op het moment van de analyse: 4,00 EUR

 

Enel is de grootste Italiaanse elektriciteitsbedrijf, actief in Europa, Oost-Europa, Noord- en Zuid-Amerika, en de tweede grootste gasdistributeur van Italië. De groep is overigens ook zeer actief in duurzame energie.

 

Deel dit artikel