Analyse
Ackermans & Van Haaren: advieswijziging 7 jaar geleden - dinsdag 16 november 2010

De trend uit het eerste halfjaar houdt aan en ook de holding gelooft nu sterker in een goed resultaat voor 2010. Onze prognoses gaan daar al geruime tijd van uit. We ramen de décote echter op minder dan 10 % en de portefeuille bestaat voor ruim 85 % uit niet-beursgenoteerde participaties.

Het aandeel is duur.
VERKOPEN.

 

Bij de grootste participaties zette de positieve trend zich door. De vloot van DEME (24 % van de intrinsieke waarde) wordt nog altijd quasi volledig benut. In het derde kwartaal steeg de omzet van de baggeraar met 18,4 % en dikte het gediversifieerde orderboekje nog wat verder aan. Tegen eind dit jaar worden er nog nieuwe contracten verwacht. J. Van Breda (33 %) en Bank Delen blijven kapitaal aantrekken en kunnen hun voorzieningen op kredieten laag houden in vergelijking met de grootbanken (KBC, Dexia, ...). De vastgoedactiviteiten (10 %) boeren zoals gepland (enkele verkopen) en de private equity-participaties (17 %) herstellen zich langzaam. Er zit ook een beursintroductie aan te komen (Euro Media Group). Dit alles bevestigt onze verwachtingen en we blijven mikken op een winst per aandeel van 4,60 EUR voor 2010 en ± 5 EUR voor de twee volgende boekjaren. Dat moet volstaan om de jaarlijkse dividendstijging (+5%) te handhaven. Het netto dividendrendement blijft echter beperkt tot 1,8 % en de décote is klein. We raden u aan uw winst te nemen.

 

Koers op het moment van de analyse:  62,59 EUR

 

De Belgische holding Ackermans & van Haaren heeft een beperkt aantal participaties (baggersector, financiële diensten, private equity, vastgoed, energie & materialen) en speelt er een actieve rol (strategie, keuze van het management).


Deel dit artikel