Analyse
Waste Connections: vol vertrouwen na sterk kwartaal 7 jaar geleden - maandag 25 oktober 2010

De geplande splitsing van het aandeel en de uitkering van een dividend tonen aan dat het management vertrouwen heeft in de toekomst. De goede vooruitzichten zitten echter al in de koers verrekend.

Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

 

Waste Connections boekte in het 3de kwartaal een omzetstijging van 9,4 % (o.a. dankzij de overnames van vorig jaar) en zag voor het eerst sinds 9 kwartalen zijn verwerkte volumes nog eens toenemen (+3,2 %). De grote stormen (o.a. in Oklahoma) zorgden voor grote opkuiswerkzaamheden en grotere hoeveelheden afval. De rentabiliteit spon garen bij de sterke organische groei (+8,2 %) maar ook bij de gedaalde brandstofkosten en de herstructureringen ten tijde van de financiële crisis. De bedrijfsmarge klokte af op 21,9 % t.o.v. 20,8 % vorig jaar. De bemoedigende resultaten en dito vooruitzichten (economisch herstel en meerdere overnames in de pijplijn) hebben de groep ertoe aangezet om voor het eerst een dividend uit te keren (0,1125 USD per kwartaal of 0,45 USD op jaarbasis). De bedoeling is om elk jaar 5 à 6 % van de beurskapitalisatie uit te keren aan de aandeelhouders, zowel via de terugkoop van eigen aandelen (80 %) als via een dividend (20 %). Op 12 november e.k. wordt het aandeel Waste Connections gesplitst (3 nieuwe aandelen voor 2 oude), nog een bewijs dat het management erin gelooft.

 

Koers op het moment van de analyse: 40,79 USD

 

Waste Connections is een Amerikaanse onderneming actief in de ophaling en –verwerking van vaste afvalstoffen (metaal, papier, glas, organisch afval …).

 


Deel dit artikel