Analyse
UBS terug met voeten op de grond 7 jaar geleden - woensdag 27 oktober 2010

Door het zwakke kwartaalresultaat verloor de koers 5 %. We zien geen reden om onze prognoses op lange termijn te wijzigen of om te hopen op een mooi dividend.

Het aandeel blijft correct gewaardeerd en riskant.
Houden.

 

De winst in het 3de kwartaal (0,40 CHF per aandeel) kreeg een duwtje door een niet-recurrente meerwaarde maar ontgoochelt hoe dan ook. De kans dat de investeringsbank haar objectief haalt (terugkeer naar inkomstenniveau van vóór de crisis tegen uiterlijk 2014) is nu nog kleiner. De divisie moest in het voorbije kwartaal onverwachte verliezen slikken: doordat de activiteiten voor eigen rekening daalden, is UBS afhankelijker van de activiteit van zijn klanten, maar die trekken zich ofwel terug als de marktsituatie verslechtert, ofwel concentreren ze hun orders bij een kleiner aantal banken. Een forse groei in deze divisie lijkt dan ook niet voor morgen. Wel goed nieuws kwam er van de divisie vermogensbeheer (nog te bevestigen): na verschillende negatieve kwartalen trok UBS nu voor ±900 miljoen Zwitserse frank nieuw kapitaal aan. De komende kwartalen kan de winst opleven als het groeiend vertrouwen op de beurzen zich doorzet (crisis rond inbeslagnames in de VS blijft zwaard van Damocles). Voor 2010 verhogen we onze winstramingen tot 1,90 CHF per aandeel (voorheen 1,70), voor 2011 en 2012 laten we ze ongewijzigd op 1,85 en 2 CHF.

 

Koers op het moment van de analyse: 16,89 CHF

 

Zwitserse bankgroep, een van de zwaarste slachtoffers van de financiële crisis. Reorganiseert zich rond twee pijlers, investment banking en vermogensbeheer. De directie werd de afgelopen 18 maanden omgevormd.

 

Deel dit artikel