Analyse
Saint-Gobain: verpakkingsafdeling naar de beurs? 7 jaar geleden - vrijdag 22 oktober 2010

Saint-Gobain kruipt langzaam uit het dal en wil zich door de beursgang van zijn verpakkingspoot volledig focussen op "woongerelateerde" activiteiten.

Een doordachte zet, maar het aandeel blijft duur.
VERKOPEN.

 

Met een omzetstijging van 7,8 % (2,3 % bij gelijkgebleven structuur en wisselkoersen) trok de activiteit in het derde kwartaal stevig aan. Naast de hogere volumes, zaten ook de prijzen in de lift (een trend die al in het tweede kwartaal werd ingezet). De Aziatische en Latijns-Amerikaanse groeimarkten blijven in topvorm en sinds kort herleeft ook Polen. Vooral innovatieve materialen (vlakglas & speciale materialen) speelt een voortrekkersrol. Saint-Gobain maakte bekend een eventuele beursgang van zijn verpakkingsafdeling voor te bereiden (glazen bokalen, flessen, enz.). Die activiteit is aanwezig in 12 landen en goed voor ± 9% van de groepsomzet. Aangezien al in 2007 werd beslist om dit “buitenbeentje” af te stoten, komt dit niet echt als een verrassing. De operatie past perfect in de strategie van hercentrering op de drie kernactiviteiten (bouwmaterialen, distributie bouwmaterialen en innovatieve materialen). Die houden allemaal verband met “wonen” en er zijn duidelijke synergieën. Voor heel 2010 bevestigde de groep haar in juli opgetrokken vooruitzichten. Wij tippen op een winst per aandeel van 1,98 EUR in 2010, 2,29 EUR in 2011 en 2,70 EUR in 2012.

 

Koers op het moment van de analyse: 35,06 EUR

 

Saint-Gobain is een wereldwijd actieve Franse groep gespecialiseerd in de productie en de distributie van glas, bouw- en speciale materialen (keramische producten, plastics, schuurmiddelen).


Deel dit artikel