Analyse
Qiagen: partnership met Abbott 7 jaar geleden - woensdag 13 oktober 2010

De ontegensprekelijke kwaliteit van het Duitse bedrijf laat zich duur betalen.

Het aandeel Qiagen is duur. VERKOPEN.
Het aandeel Abbott Laboratories is goedkoop. KOPEN.

 

De Amerikaanse farmagroep Abbott en de Duitse producent van instrumenten voor het prepareren van monsters met het oog op genetisch onderzoek, Qiagen hebben een commercieel akkoord gesloten op het vlak van moleculaire diagnostica.
Abbott zal aan Qiagen tests voor het onderzoek naar aids en hepatitis C leveren. Qiagen van zijn kant zal Abbott tests leveren voor de opsporing van het HPV-virus (opsporing van baarmoederhalskanker).
De financiële voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt maar het partnership heeft zeker een strategische waarde. Het laat Qiagen toe om zijn aanbod aan diagnostische tests uit te breiden. Hoe meer diagnotische testen een instrument kan uitvoeren, hoe meer troeven het heeft om een potentiële gebruiker te overtuigen.

 

Koers op het moment van de analyse : Abbott : 53,51 USD
Qiagen : 13,25 EUR

 

 

Het Duitse bedrijf Qiagen produceert instrumenten voor het prepareren van monsters met het oog op genetisch onderzoek. De groep verkoopt haar producten (kits en geautomatiseerde oplossingen) aan farmaceutische en biotechnologische laboratoria en aan universitaire onderzoekscentra en is ook actief op de markt van moleculaire diagnose.

Gediversifieerde Amerikaanse farmagroep die geneesmiddelen, voedingsproducten en medische apparatuur (diagnosehulpmiddelen en vasculaire instrumenten) produceert. Sinds de overname van de farmapoot van Solvay is de groep ook actief in vaccins.

 


Deel dit artikel