Analyse
Intel: recordkwartaalcijfers 7 jaar geleden - donderdag 14 oktober 2010

Einde augustus zaaide de verlaging van de prognoses nog onrust, maar nu komt de groep met geruststellende kwartaalcijfers en vooruitzichten.

Goedkoop aandeel.
KOPEN.

 

In het 3de kwartaal steeg de omzet met 18 %, het bedrijfsresultaat met 60 % en de winst per aandeel met 58 % (0,53 USD). Recordcijfers dankzij de boom in de verkoop van pc’s aan bedrijven die overschakelen op Windows7 (particulieren wachten nog af). Voor de rest van het jaar zijn de vooruitzichten bemoedigend en de rentabiliteit zou een nieuwe piek kunnen bereiken. Voor 2010 mikken we op 2,02 USD winst per aandeel. Voor 2011 ziet het er echter minder goed uit. Nu de voorraden halfgeleiders bij de klanten stilaan aangevuld geraken, verwachten wij dat de marges wat zullen dalen en dat de winst per aandeel zal krimpen tot 1,95 USD. Intel dat al heer en meester is op de pc-markt (80 % van de pc’s is uitgerust met een microprocessor van Intel) aast nu ook op een plekje op de markt van smartphones en tabletcomputers genre iPad van Apple, waarvan de verkoopcijfers in het zog van het mobiel internet de hoogte in schieten. In dat kader past de recente overname van de mobiele tak van halfgeleiderproducent Infineon). Intussen heeft Intel ook de hand kunnen leggen op McAfee (computerbeveiliging), een overname die meer vragen oproept, maar die volgens ons niet de voorbode is van een tomeloze diversificatie.

 

Koers op het moment van de analyse: 19,41 USD

 

Intel is een Amerikaans producent van halfgeleiders, nummer één van de wereld, die o.m. 75 % van de markt van microprocessoren in handen heeft.


Deel dit artikel