Analyse
Exelon spint garen bij hittegolf 7 jaar geleden - dinsdag 26 oktober 2010

De grootste Amerikaanse nucleaire speler trekt zijn verwachtingen op.

Goedkoop aandeel. Het behoort tot onze favorieten in de Verenigde Staten.
KOPEN.De hittegolf die Chicago en Philadelphia gedurende het derde trimester heeft getroffen, hebben gezinnen aangezet om meer hun airconditioning aan te zetten en dus meer elektriciteit te verbruiken. Hierdoor heeft Exelon zijn winstverwachtingen voor dit jaar lichtjes verhoogd. We doen hetzelfde en trekken onze winstverwachtingen per aandeel op tot 4 USD tegenover 3,83 USD voorheen. De vooruitzichten zien er evenwel minder rooskleurig uit nu de gasprijzen zijn teruggevallen. Dit laatste zal gevolgen hebben voor de elektriciteitsprijzen. Volgende week zal Exelon zijn ontwikkelingsplan tot 2015 voorstellen.
Zelfs al komt de winst de komende jaren onder druk, toch heeft Exelon ondanks laten weten het dividend de komende jaren op het huidige niveau van 2,10 USD per aandeel te willen houden. Het aangeboden rendement van 5,1 % biedt volgens ons een flinke steun voor de koers.

 

Koers op het moment van de analyse: 41,33 USDExelon is een van de belangrijkste elektriciteitsproducenten van de VS en de nummer 1 voor kernenergie. De groep is gespecialiseerd in de productie van goedkope en niet-vervuilende stroom.

 

Deel dit artikel