Analyse
Euronav: ook vierde kwartaal wordt wellicht verlieslatend 7 jaar geleden - donderdag 21 oktober 2010

Het derde kwartaal is traditioneel een mager beestje voor Euronav, maar viel met een verlies van 0,17 EUR per aandeel nog iets zwakker uit dan verwacht.

Goedkoop aandeel. 
KOPEN.

 

Tegen de bedongen tarieven was het niet mogelijk de vloot van de groep rendabel te maken en gezien de reeds genomen dekkingen en de huidige marktprijzen, stevent Euronav wellicht ook in het vierde kwartaal af op rode cijfers. In afwachting van een seizoenseffect de komende maanden (als het winter is in het noordelijke halfrond stellen we normaal een stijging van de vraag vast) zijn de tarieven te laag. Het wereldwijde olieverbruik zal naar verwachting iets hoger uitkomen in 2010 dan in 2009, maar er zijn andere factoren die op de transporttarieven blijven wegen (minder boten in gebruik voor opslagdoeleinden, kortere trajecten, enz.).
Rekening houdend ook met de daling van de dollar t.o.v. de euro, schroeven we onze ramingen fors terug: voor 2010 mikken we nu op een winst van 0,5 EUR per aandeel, voor 2011 op 0,75 EUR.
Gezien de huidige waarde van de vloot, die de waarde van het aandeel op zowat 17 EUR begroot, mag u echter nog altijd kopen.

 

Koers op het moment van de analyse: 12,78 EUR

 

Het Belgisch bedrijf Euronav is een van de grootste onafhankelijke zeevervoerders ter wereld van olie en olieproducten (niet gecontroleerd door oliemaatschappijen).

 

Deel dit artikel