Analyse
DuPont : derde kwartaal beter dan verwacht 7 jaar geleden - donderdag 28 oktober 2010

De royalty's uit de farma-tak zijn gedaald, maar de groep rekent op andere groeimotoren om haar doelstellingen te halen.

Het aandeel blijft correct gewaardeerd.
Houden.


De kwartaalomzet steeg met 16 % (excl. wisselkoerseffecten), maar de winst per aandeel daalde met 11 % (tot 0,4 USD) doordat DuPont van Merck niet langer een deel van de winst krijgt op de verkoop van Cozaar-Hyzaar (hoge bloeddruk; patent verstreken in april).

Toch is dat beter dan verwacht. DuPont profiteert van de sterke vraag naar materialen voor zonnepanelen, een activiteit die samen met agrochemie, de groeilanden en bescherming van goederen en personen de inkomstendaling uit de farmatak moet opvangen. DuPont hoopt dan ook zijn doelstellingen voor 2009-2012 te halen: een gemiddelde omzetgroei van 10 % en een winstgroei van 20 % (op jaarbasis).

De winstverwachtingen voor 2010 werden alvast verhoogd, wat toch vertrouwen geeft. Maar doordat die stijging geannuleerd zal worden door een uitzonderlijke last (vervroegde terugbetaling van een schuld), houden wij onze ramingen ongewijzigd op 3,1 USD per aandeel voor 2010 en 3,3 USD voor 2011.

Voor 2012 mikken we op 3,5 USD. Het dividend voor 2010 zal afklokken op 1,64 USD en zal wellicht ook in 2011 rond dit niveau gehandhaafd worden. Het bruto dividendrendement bedraagt daarmee toch 3,5 %.

 

Koers op het moment van de analyse : 46,96 USD

 

Amerikaanse chemiegroep met 5 activiteiten : agrochemie, speciale materialen, bescherming, elektronica en verven & oppervlaktebehandeling.

 

Deel dit artikel