Analyse
Deceuninck: degelijk derde kwartaal 7 jaar geleden - donderdag 21 oktober 2010

Deceuninck moet qua omzet de bovenkant van zijn verwachtingsvork kunnen halen. De terugkeer van de rentabiliteit werd bevestigd.

Het aandeel blijft goedkoop.
KOPEN.

 

Mede dankzij gunstige wisselkoerseffecten (Turkse lira, Poolse zloty, Russische roebel...) steeg de omzet in het derde kwartaal (+9,6 %) iets sterker dan we hadden verwacht. De verkoop in West-Europa (38 % van de omzet) boerde wat achteruit (-3,8 %), maar de verkoop in de VS (+23,2 %; 11 % v.d. omzet) heeft ons aangenaam verrast, zeker gezien het flauwe moreel van de Amerikaanse consument. Met een omzetstijging van 10,4 % over de eerste negen maand van 2010 aarzelen we dan ook niet om onze prognose voor de omzetgroei over heel 2010 op te krikken van 6,6 % naar 9 % (ondanks een beperkte zichtbaarheid op het orderboek en de daling van renovatiepremies in zowel Europa als de VS). Anderzijds houden we onze ramingen voor de winst per aandeel in 2010 ongewijzigd op 0,1 EUR, vooral door de stijging van de pvc-prijs (+15 % sinds januari, vertegenwoordigt zowat 30 % van de totale kosten van de groep). Die stijging is te wijten aan bevoorradingsproblemen, die op de hele sector wegen. Het aandeel blijft echter ondergewaardeerd (boekhoudkundige waarde geraamd op 1,93 EUR) en gezien het herstel van de groep en de talrijke troeven van pvc, mag u het wat ons betreft zeker kopen.

 

Koers op het moment van de analyse: 1,84 EUR

 

Het Belgisch bedrijf Deceuninck is de grootste producent ter wereld van pvc-profielen, van het ontwerp tot de extrusie, voor de bouwsector (deuren, ramen…). Realiseert bijna de helft van zijn omzet in Oost-Europa, Duitsland en Turkije.


Deel dit artikel