Analyse
Danone: prijzen eindelijk lichtjes omhoog 7 jaar geleden - donderdag 21 oktober 2010

Voedingsreus Danone is erin geslaagd om zijn verkoopprijzen wat op te trekken, de vraag blijft maar of dit zal volstaan om de bedrijfsmarge intact te houden.

Het aandeel Danone is duur.

VERKOPEN.

 

Danone heeft de beleggers enigszins gerustgesteld door voor het derde kwartaal uit te pakken met een omzetgroei van 6,9 % (op vergelijkbare basis). Voor het eerst in 5 kwartalen heeft Danone zijn verkoopprijzen lichtjes verhoogd (+0,5 %). De verkoop van participaties in China en Rusland zal geld in het laatje brengen dat door Danone gebruikt zal worden om eigen aandelen in te kopen. We maken ons evenwel zorgen over de verdere evolutie van de bedrijfsmarge, die onder druk staat door gestegen grondstoffenprijzen (o.a. voor melk). Voorlopig laten we onze prognoses voor de winst per aandeel ongewijzigd op 2,35 EUR voor 2010 en 2,50 EUR voor 2011.

 

Koers op het moment van de analyse: 43,38 EUR

 

De Franse voedingsreus Danone is wereldleider voor zuivelproducten en flessenwater. Gekende merken naast Danone zijn o.m Actimel, Evian, Volvic… De groep realiseert bijna een derde van haar omzet in de groeilanden.

 

Deel dit artikel