Analyse
Crédit Suisse ontgoochelt opnieuw 7 jaar geleden - vrijdag 22 oktober 2010

Moet de Zwitserse groep vasthouden aan haar investeringsbank of zich veeleer hercentreren op vermogens- en activabeheer?

Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

 

De bovenstaande vraag naar de beste positionering voor CS Groupe steekt opnieuw de kop op nadat er voor het derde kwartaal (net zoals in het tweede) opnieuw ontgoochelende resultaten moesten worden bekendgemaakt voor de investeringsbank. De winst van de tradingactiviteiten daalde met 40 % (tegenover -25 % bij de Amerikaanse concurrenten).
De groep zou tijdens het huidige kwartaal toch een stuk beter moeten doen en vooral ook haar strategie moeten toelichten om de eigen beurskoers uit het slop te halen. Enkel hopen op een fors herstel van de financiële markten zou Crédit Suisse weleens zuur kunnen opbreken.
Sinds begin dit jaar moest de koers al 11 % prijsgeven (in euro) terwijl de Europese banksector 3,6 % hoger ging. Toch is het aandeel ook na die koersdaling nog altijd niet goedkoop.Koers op het moment van de analyse: 41,16 CHF

 

Crédit Suisse, de op een na grootste bankgroep van Zwitserland, is opgebouwd rond drie pijlers : investment banking (beursactiviteiten en financiering van bedrijven), private banking (beleggingsadvies en vermogensbeheer) en fondsenbeheer.

Deel dit artikel